Logo Kia Logo Land Rover

KIA Venga

Tenk deg å designe det perfekte rom. Vi gjorde det.

Alle liker god plass. Så hvorfor ikke få det meste ut av det?
Nye Kia Venga er et god eksempel. Med et moderne dynamisk utseende, høyt tak, en usedvanlig lang akselavstand og et tak av glass får du en allsidig bil som også gir deg følelsen av å eie himmelen. Det er denne form for kreativ tanke som skapte den nye Kia Venga. Den kommer med mange gode ideer som er klar til å utforskes – av deg.

Bygget, født og oppvokst i Europa

Nye Kia Venga har alt som skal til for å bli et internasjonalt stilikon.
Den ble unnfanget av vårt europeiske designteam i Frankfurt og kommer med Kias nye signaturgrill. Med designteamets hjelpende hånd fremstår Venga med veltrimmede muskuløse linjer, en sikker holdning og et imponerende interiør – et samlet inntrykk av individualisme og karakter.

Rom å utforske

Hvorfor begrense deg selv, når det er så mye mer å se?
Nye Kia Venga åpner opp for en helt ny verden av muligheter. Særlig hvis du velger det flotte panoramaglasstaket. Innsiden flommer over med lys og gir en ekstra romfølelse. Se opp og nyt utsikten. Eller bare fryd deg over hvor romslig den er.

Ta en god titt

Enten du ser på avstand eller nært hold, du vil oppdage elegante detaljer fra alle kanter. Våre designere har skapt en funksjonell bil og klarer likevel å sikre et flott utseende. Dette kan sees bl.a. i de flotte frontlysene og stilfulle baklysene – en glimrende finish for den dynamiske kileformede bakdelen. Den er dessuten ekstremt aerodynamisk, noe som sparer drivstoff og forbedrer kontrollen.

Kjør langt, uten bekymringer

Nye Kia Venga kommer med innebygd selvtillit, takket være vår enestående 7 års garanti. Denne beskytter bilen i 7 år og opptil 150 000 kilometer. En 12 års rustgaranti samt 5 års lakkgaranti er også en del av pakken. Denne sjenerøse servicen tilbyr vi ganske enkelt fordi vi er i stand til det. Men så er våre biler også
av en så høy kvalitet at du trolig ikke trenger å gjøre bruk av våre enestående garantier.

Utforsk hvert hjørne

Den nye Kia Venga er ikke bare en bil hvor du får en god romfølelse. Den er designet for veien – enten du er i byen eller på landeveien. Supersmidig og stabil med aktiv kjøreteknologi, inkludert ABS-funksjon, nødbremsesystem (BAS), elektronisk stabilitetskontroll (ESC) og bakkestartkontroll (HAC). I tillegg kommer uavhengig fjæring foran og bak, så alt ligger til rette for en ytterst behagelig reise.

På tide å ta plass

Hvis Vengas ytre design er tiltrekkende, så er budskapet i interiøret at man skal lene seg tilbake og nyte turen. Inni bilen blir du ønsket velkommen av kvalitetsmaterialer og gode løsninger som vil gjøre reisen til en god opplevelse. Setene kan fås i en rekke fargekombinasjoner. Stilfulle kromdetaljer og den flotte senterkonsollen – som også kommer i forskjellige farger – viser at den nye Venga er kvalitet med stil.

Gjør mye ved å gjøre veldig lite

Hold øye med veien, det er det viktigste. Derfor har vi plassert essensielle funksjoner på rattet for å sikre at du ikke tar blikket bort fra veien. Du kan justere lydvolum, aktivere automatisk cruisekontroll eller få adgang til kjørecomputeren med fingertuppen.

Senterkonsollen inneholder en praktisk drei- og trykk-kontrollenhet for lydsystemet, med adgang for sjåføren og passasjeren i forsetet.

Hvis du velger full kart navigasjon, kan alle funksjonene, inkludert lydsystemet, styres fra en brukervennlig berøringsskjerm.
Et ryggekamera er også tilgjengelig. Det viser et bilde av området bak bilen i bakspeilet, og hjelper deg med å parkere uten å skrape opp bilen.

Glede som standard

Enten du bare skal en tur til butikken eller om du skal på lang tur, så er nye Kia Venga laget for å gjøre bilturen mest mulig behagelig.
Mens de som sitter foran har komfortable seter med støtte for korsryggen, vil også passasjerene i baksetet få god behandling.
Takhøyde og plass til beina er enestående for passasjerene i baksetet. Plassen kan gjøres enda større ved å skyve tilbake setet.

Smarte løsninger

Kia Venga er en mester i allsidighet og kommer med mange positive overraskelser. Til tross for dens kompakte ytre dimensjoner, har den god plass, som bl.a et 440 liters bagasjerom. For å få enda mer plass, tilbyr Venga flere muligheter: Bakseter som er delt i 60:40 foldes helt ned og du får dermed et flatt underlag. Eller fleksibel to-lags bagasjerom, hvor du kan utnytte et lavere nivå til å utvide samlet plass til 570 liter. Dette er bare noen eksempler på Vengas allsidighet.

Tilsett fire hjul til din musikksamling

Ta plass; konserten starter om et øyeblikk. Velg selv medieavspiller og Venga vil spille musikken via et førsteklasses lydstereosystem. Systemet kommer med RDS-radio og innebygd CD-avspiller, pluss AUX og USB-utgang for iPod® og MP3-spiller. Seks høykvalitets høytalere gir glimrende surround-lyd.

Koble deg til verden

Nye Kia Venga hjelper deg med å holde kontakten. Takket være valgfri Bluetooth® har du fordelen av håndfri tilgang.
I tillegg får du kontroll over satellittnavigasjonssystemet med stemmegjenkjenning. Den førsteklasses lydenheten gjør også tilgjengelig en rekke tekniske hjelpemidler, med AUX- og USButganger for tilkobling til en lang rekke eksterne enheter. Og med en minnebrikke kan lydsystemet lagre opp til 30 GB med musikk.

Stopp & spar

For å spare drivstoff og redusere utslipp har alle Vengas motorer med manuelt gir start/stopp-systemet (ISG). Denne teknologien slår ganske enkelt av motoren når bilen settes i fri og du tar foten av clutchpedalen, f.eks. ved rødt lys. Når du vil kjøre videre, vil motoren automatisk starte opp igjen. Forskjellen vil kunne merkes, spesielt når du kjører i urbane områder. ISG kan spare deg for opptil 15% drivstoff samt redusere utslipp og støynivå.

All den energien du har behov for

Liker du bensin eller diesel ? Kia Venga tilbyr fire moderne og villige motorer. Velg mellom 1,4 og 1,6 bensin fra 90 til 125 hk, sistnevnte med automatgir. Alternativet er 1,4 CRDi med enten 77 eller 90 hk.
Begge dieselmotorene er siste generasjon CommonRail teknologi med et utslipp fra kun 114 g/km. Bensinmotorene har CVVT-teknologi med elektronisk bensininnsprøytning. Alle motorene med manuell girkasse har ISG, Start/stop-teknologi som standard.

Kraftig beskyttelse, smarte teknikker

Kia Venga er godt utstyrt for å unngå farlige situasjoner. Som en del av den aktive sikkerheten, har den ABS-funksjon og nødbremsesystem (BAS) for å sikre nok bremsekraft ved nødstilfeller.
Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) er også for hånden for å vedlikeholde stabilitet. Systemet benytter bremsing automatisk på de enkelte hjulene for å unngå over- og understyring av bilen.
Den overvåker også motorkraften inntil du har kontroll over bilen igjen.
Bakkestartkontroll (HAC) gjør det enklere å starte bilen i en bratt bakke.

I tilfelle kollisjon, vil Venga gi enestående beskyttelse, takket være en forsterket karosseristruktur og nøye plasserte bulke-soner. Disse vil absorbere enhver energi under en kollisjon og dempe sammenstøtet.

Seks kollisjonsputer er standard: Todelt front- og frontside-kollisjonsputer og hele sidekollisjonsputer for beskyttelse av passasjerene i baksetet. Forsetene har aktive nakkestøtter for å hindre hodeskader ved påkjøring bakfra. Alle fem setene har 3-punkts sikkerhetsbelter.

Tilgjengelig i mange varianter

”Venga” er spansk for ”kom, la oss gå”. Og her er din oppfordring til å gå i gang med å være kreativ. Interiørvalgene er inspirerende og tilpasset den enkeltes smak. Vi har 4 spesielle interiøralternativer og 4 setedesign, hvor vi gir deg valget mellom tekstil og skinn/tekstil. Det er også flere farger å velge mellom for midtkonsollen, inkludert blank svart, høyglanset beige, sølv/metall og limegrønn.

Uunnværlige ting og ting som er ’kjekt å ha’

Det er lett å tilpasse Venga til dine behov. For de små gleder i livet er finnes glade detaljer, som et smart speil med kamera og automatgir. Den tekniske siden er nærmest endeløs, med alt fra nøkkelfri start/stopp til elektronisk overvåking av dekktrykket.

Klikk her for å bygge din egen Venga

Kontakt oss

Svenn-Anthon Wiik
Salgssjef

Telefon 38 12 36 30
Mobil 40 41 22 93
Send e-post

Dagfinn A. Berg
Daglig leder

Telefon 38 12 36 30
Mobil 90 65 85 68
Send e-post

Prisløfte

Vi lover at det ikke er dyrere å reparere din Kia eller Land Rover på vårt merkeverksted enn på andre verksteder i byen. Derfor gir vi nå vårt prisløfte som gjelder alle våre modeller. Gjelder for mekaniske rearasjoner, elektronikk og service (ikke PKK).

Motor Sør AS
Barstølveien 3
4636 Kristiansand

Postboks 4540 Grim
4673  Kristiansand S

Telefon : 38 12 36 30
firmapost@motorsor.no

Åpningstider
Salgsavdelingen

Mandag–fredag: 08.30–16.00
Torsdag: 08.30–20.00
Lørdag: 10.00-14-00

Servicemarked og delelager
Mandag–fredag: 07.30–16.00 
​Lørdag: Stengt

Avvikende åpningstider i sommer
Torsdag 29. juni: Åpent til kl 18.00
Lørdag 01. juli: Stengt.
Lørdag 05. august: Lørdagsåpent igjen
Torsdag 10. august: Langåpent til 20.00 igjen

 

Design/CMS: Tress design
^